(74)

Fjendeland

ljudbok och e-bok


Jack Reacher. Helt. EnspÊnder. Soldat. SÞn af en soldat. I militÊrpolitiet var han et af hÊrens helt store hÄb. Men i enhver politimands liv kommer der et vendepunkt. En sÊrlig sag. En rodet, kompliceret sag med mulighed for at ÞdelÊgge en karriere. FÄ en ordenshÄndhÊver til at sige fra. Og fÄ ham til at tvivle pÄ ord som tapperhed, Êre og pligt. En sÄdan sag stÄr Jack Reacher nu overfor.

NytÄrsdag 1990. Berlinmuren er faldet. Verden er i forandring. Og pÄ et lurvet hotel i North Carolina bliver en tostjernet general fundet dÞd. Hans mappe er forsvundet. Og ingen kender indholdet af den. Kort efter har Jack Reacher fÄet ordre til at skaffe sig kontrol over situationen. Det lader sig bare ikke gÞre. FÄ timer senere bliver generalens kone myrdet flere hundrede kilometer derfra. Og sÄ begynder dominobrikkerne for alvor at vÊlte.

FĂžrst bliver en soldat fra specialtropperne – de hĂ„rdeste af de hĂ„rde – fundet drĂŠbt, og derefter endnu en. Som brikker i et bizart skakspil bliver hĂžjtstĂ„ende militĂŠrpersoner flyttet rundt i verden. Og et sted inde i den enorme, verdensomspĂŠndende fĂŠstning, som udgĂžr den amerikanske hĂŠr, er Jack Reacher – den normalt urĂžrlige efterforsker i den 110. specialenhed – ved at blive gjort til syndebuk med de vĂŠrst tĂŠnkelige fjender imod sig.

Men Reacher nĂŠgter at give op. I stedet begynder han at udkĂŠmpe en ny slags krig. Og tager en ung, kvindelig lĂžjtnant med sig pĂ„ en livsfarlig jagt fra de skumle hjĂžrner af en afsides militĂŠrforlĂŠgning til smĂ„ gader i Paris til et opgĂžr med en fjende, han ikke engang var klar over, at han havde. Da Reachers franske mor ligger for dĂžden – og afslĂžrer en sidste, forblĂžffende hemmelighed for sin sĂžn – tvinger det ham til at sĂŠtte spĂžrgsmĂ„lstegn ved alle sine hidtidige forestillinger 
 om sin familie, sin karriere, sin loyalitet – og om sig selv. For denne sĂžn af en soldat er pĂ„ vej ind i mĂžrket, hvor han vil mĂžde et kompliceret drama af desperat begĂŠr og voldelig dĂžd – og en mere skrĂŠmmende, spidsfindig og forrĂŠderisk sammensvĂŠrgelse, end nogen kunne have forudset.