(1)

Manden der vendte tilbage

ljudbok


Litteraturforskeren John Grey - med speciale i de gamle islandske sagaer - har vÊret ansat pÄ universitetet i Reykjavik i otte Är, da han og hans kone, journalisten Helene Hansen, mÄ tage hjem til Danmark pÄ grund af deres sÞns tragiske dÞd som udsendt soldat i Syrak.HÊndelsen, viser det sig snart, er blot én i en rÊkke mystiske og brutale begivenheder: Et muligt selvmord i Island, en likvidering i Syrak, en kidnapning samme sted og en brand i et sommerhus pÄ MÞn flere Är tidligere, hvor en hel familie omkom.Er det absurd at lede efter en sammenhÊng? Og hvem skal lede?

`Manden der vendte‘ tilbage er en roman, der med sagaernes normsĂŠt og den militante islam som omdrejningspunkt blandt andet stiller spĂžrgsmĂ„lstegn ved religiĂžs fanatisme, hĂŠvn og magt: Er religiĂžs fanatisme i virkeligheden bare et pĂ„skud? Til at hĂŠvne, til at tilegne sig magt, til at insistere pĂ„ sandheden, til at hĂŠvde, at sandheden findes? Hvem tĂžr svare?

Steen Harvig (f.1945) er dansk forfatter, underviser og cand.mag. i dansk og filmvidenskab fra KÞbenhavns Universitet. Steen Harvig har bÄde udgivet fag- og skÞnlitterÊre bÞger. Han debuterede i 1974 med en bog om digteren Frank JÊger. Steen Harvig har et stort og broget bagkatalog af formidlings- og undervisningsmateriale, kriminalromaner, digte og noveller.


UpplÀsare: David Garmark

LĂ€ngd: