(2)

Omkring Tysklands fald

ljudbok och e-bok


"SĂ„ kom Stalingrad, og det vĂŠldige tyske tilbagetog begyndte. Det blev det stĂžrste tilbagetog i verdenshistorien. KĂŠmpende trak de tyske hĂŠre sig tilbage fra Volga til Brandenburger Tor. RetrĂŠten varede to Ă„r og tre mĂ„neder; da den endelig hĂžrte op, eksisterede der ikke lĂŠngere noget Tyskland. Den tyske overkommando havde ’brugt rummet som vĂ„ben’, men det viste sig at vĂŠre en selvmorders vĂ„ben."

Journalist Henrik V. Ringsted fortÊller om Nazitysklands fald med udsyn fra fÞrste parket. Han arbejdede under anden verdenskrig som korrespondent i Berlin og fulgte med i de dramatiske begivenheder, der fÞrte til Det Tredje Riges fald. Henrik V. Ringsted skrev bogen i 1945, da oplevelserne endnu var friske i hukommelsen og fÞlelserne uden pÄ tÞjet. Han fortÊller om de konkrete begivenheder og giver et medrivende indblik i livet som krigskorrespondent i orkanens Þje.

Henning Vibe Ringsted (1907-1983) var en dansk forfatter og journalist, der er sÊrligt kendt for sit arbejde som krigskorrespondent for dagbladet Politiken i Berlin under anden verdenskrig. Han har skrevet et vÊld af bÞger om europÊisk kultur samt erindringer og noveller. Henrik V. Ringsted modtog i 1945 som den fÞrste nogensinde Cavlingprisen for sit enestÄende journalistiske virke.


UpplÀsare: Torben Sekov
LĂ€ngd: