(6)

Stenbo

ljudbok och e-bok


Midtvejs i 1970’erne, et sted i Østjylland: Den idylliske by Stenbo putter sig med Dannebrog smukt veajende over velpassede haver i den blide Ă„dal med frodige landskaber og kuperede marker, sĂ„ langt Ăžjet rĂŠkker.

Men et jordskredsvalg sÊtter politiske brydninger i gang; stridbare indbyggere vil ikke finde sig i alting, samfundet er umÊrkeligt i fÊrd med at Êndre sig. Arbejdsmanden Harry flirter med skattenÊgterbevÊgelsen, advokaten fifler med ejendomsopkÞbene, Martinsen, der er skatteinspektÞr, plager de lokale hÄndvÊrkere, og den blide og kÞnne Lilly kÊmper en svÊr kamp mod lÊrerens tilnÊrmelser. Og midt i det, der pÄ overfladen ligner en idyl, er der en, der lÊgger noget om halsen pÄ den lokale rentier Christian Degn - og strammer til.

Stenbo er et kÊrligt krasbÞrstigt portrÊt af den danske folkesjÊl, dengang den stadig fandtes. Begivenhederne er ikke kun hverdagshistorie, det er ogsÄ et stykke danmarkshistorie, som tegner et nÊsten troskyldigt billede af livet i Danmark, et satirisk billede fra dengang et folkeligt oprÞr truede med for alvor at lÊgge arm med magtens krÊfter.

Stenbo er blevet opfattet som Simonsens parallel til Hans Fallada: Lille mand, hvad nu? Tiden er dog en anden, problematikken er anderledes; men det handler alligevel om den lille mand, der let kan blive klemt af sjusk, fusk og opportunisme.

politik, korruption, magt, kommuner, provinsen, Danmark, Østjylland, 1970-1979


UpplÀsare: Kjeld HÞegh
LĂ€ngd: