(10)

Vestkystbunker

ljudbok


Frede er vokset op i vajsenhuset; under besÊttelsen er han havnet ude i LyngkÊr pÄ Vestkysten, hvor han stÞber betonbunkere for besÊttelsesmagten.

Derude i klitterne er der penge at tjene, og danske entreprenĂžrfirmaer tager sig godt betalt; de er i gang med et af danmarkshistoriens mest storstilede byggerier.

Det er en broget forsamling, der arbejder derude. Mange solide arbejdsmĂŠnd, der har fĂ„et anvist arbejdet af deres fagforening, men ogsĂ„ mere farverige eksistenser rĂžrer i den grĂ„ beton, dĂžgenigte og drukkenbolte, spillefugle og lette damer, smĂ„nazister, kriminelle – og kĂžbenhavnere.

De er her alle, og de flokkes om pengene; det er arbejde for tyskerne, betalt af den danske stat.

Eventyret slutter ved befrielsen; pengeombytningen og retsopgĂžret bliver kostbart – ogsĂ„ for Frede. Da de mange tusinde tyske soldater forlader Danmark og erstattes af lige sĂ„ mange tyske flygtninge, Ă„bner der sig nye muligheder, som Frede bestemt forstĂ„r at udnytte.

Vestkystbunker er en dokumentarisk roman om danmarkshistoriens mÊrkeligste byggeri, bunkerne langs den jyske vestkyst. Et byggeri der lagde et solidt fundament under Ärtiers boligmangel. Det var grÄt og meget farverigt, hvad der foregik i klitterne.

1940-1949, Vestkysten, Jylland, Danmark, besĂŠttelsestiden, den 2. verdenskrig, historie, erhvervsskildringer, bunkers


UpplÀsare: Torben Sekov
LĂ€ngd: