(0)

The Sami Air Force

e-bok


"Jeg sÄ pÄ hendes krop og forestillede mig hende i helt andre omgivelser. SÄ forlod jeg salen, gik ud i kulturhusets cafeteria, mens jeg tÊnkte pÄ Aslak og Pekka og Eino og vores kampe i GenÚve for de oprindelige folks ret til at vÊre folk her pÄ Jorden. Dengang var der langt til det simple faktum. Det var der stadigvÊk. For dem."

Historien "The Sami Air Force" tager os med ind i den internationale verdens behandling af rettighederne for de mennesker, som vi kender som oprindelige folk. Det er en fortélling om magt og afmagt, om venskaber og om kampen for retten til anerkendelse – indhyllet i et spin af politiske intriger.

"The Sami Air Force" er oprindeligt en del af novellesamlingen Dansen i GenĂšve. Samlingens noveller kan lĂŠses hver for sig, men lĂŠst i forlĂŠngelse af hinanden spejler de et udviklingsforlĂžb, hvor hovedpersonen efterhĂ„nden kommer til en dybere forstĂ„else af de dagsordener og intriger, der skaber den internationale verdensorden – og lĂŠrer at danse med dem.

Den danske forfatter Hans Jakob Helms blev fĂždt i ØstgrĂžnland i 1949. Som forfatter trĂŠkker Helms pĂ„ sit indgĂ„ende kendskab til GrĂžnland, sin mangeĂ„rige erfaring som embedsmand i bĂ„de GrĂžnland og Danmark, og som deltager i mĂžder og forhandlinger over hele verden. Han debuterede som forfatter i 1977 med miljĂžkrimien GiftpĂžlen og har sidenhen udgivet en lang rĂŠkke anmelderroste bĂžger – senest bogen Hold da krĂŠft mand, der er en personlig beretning om livet med prostatakrĂŠft.