(12)

Tommy og Tanne: Det store i livet

ljudbok och e-bok


Thomas Dinesen (Tommy) indgĂ„r som 14-Ă„rig en pagt med sin syv Ă„r ĂŠldre sĂžster: De skal finde ’Faders Gud, det store i livet’. Faderen er Wilhelm Dinesen, dĂžd ved selvmord i 1895, sĂžsteren er Karen Blixen, i familien kaldet Tanne. SĂžskendeparret glemmer aldrig det fĂŠlles lĂžfte.

Tanne bosÊtter sig i Afrika som storvildtsjÊger og kaffefarmer, og Tommy melder sig under 1. Verdenskrig som soldat pÄ allieret side og sendes til Vestfronten.

Finder han sĂ„ ’Faders Gud’? Svaret, han giver sin sĂžster, da han ved krigsafslutningen gĂžr status, er hĂžjst overrumplende.

Bogens hovedspor er skildringen af de makabre triumfer, uhyrlige rĂŠdsler og altopslugende kĂŠrlighedseventyr, som Tommy oplever i krigens sidste Ă„r, men Tanne er konstant nĂŠrvĂŠrende i den biografiske fortĂŠlling.

Tom Buk-Swienty har fÄet adgang til et aldrig tidligere offentliggjort familieejet kildemateriale, herunder en omfattende korrespondance, som gÞr det muligt at kaste nyt lys over en af Danmarkshistoriens store slÊgter.


UpplÀsare: Christian Engell
LĂ€ngd: