(0)

Vejene : Det oprindelige manuskript

e-bok


Vejene er en milepÊl i amerikansk litteratur. Bogen tager sin begyndelse, da Neal Cassady slutter sig til Jack Kerouac og Allen Ginsbergs kreds af litterÊre bohemer i New York. Cassady inspirerer dem til at rejse rundt i hele USA for at sÞge efter »en mistet arv, efter fÊdre, efter familien, efter et hjem, ja, efter selve Amerika«. Som sagt sÄ gjort.

Kerouacs bog kommer til at tegne et portrĂŠt af en generation af unge mennesker, der hverken kan eller vil indpasse sig i det etablerede amerikanske samfund anno 1947. Den er fuld af ungdommens livstĂžrst og fandenivoldskhed og giver et medrivende litterĂŠrt billede af et Amerika, der er ved at forvandles til blot en drĂžm.

Denne udgave af Vejene er den legendariske fĂžrste version af Kerouac’s selvbiografiske roman, som blev skrevet pĂ„ en nĂŠsten 40 meter lang papirrulle. I modsĂŠtning til den senere version bruger det oprindelige manuskript hovedpersonernes autentiske navne frem for pseudonymer, og det rummer mere personligt stof, bl.a. om Kerouacs far. Det er en vildere og saftigere bog end den senere version. Vejene – det oprindelige manuskript udkommer her for fĂžrste gang pĂ„ dansk med forord af den danske digter Peter Laugesen.