(0)

Dödens klackar

äänikirja


Deevine De Lux är på väg mot sitt stora genombrott som dragqueen när han blir brutalt mördad i sitt sommarhus i Sandhammaren.

Tolv år senare är Österlenmordet fortfarande ouppklarat. När en journalist som granskar fallet blir mördad bestämmer sig Tess Hjalmarson, chef för Skånes Cold Case-avdelning, för att öppna utredningen igen. Men snart står det klart att det verkar finnas många som kan ha haft skäl att vilja döda Deevine de Lux.

Tess och hennes sidekick Marie Erling befinner sig snart mitt i en dramatisk utredning med en gärningsman som verkar fullständigt hänsynslös.

Till sin stora överraskning ärver Tess dessutom ett hus värt många miljoner i Stockholm, och inser förskräckt att sambon Sandra kanske vill lämna Österlen för huvudstaden. Som om det inte var nog med det ringer sjukhuset och meddelar att hennes pappa Bengt vandrat runt på Malmös gator utan att ha en aning om vem han är.

Äntligen är Tess Hjalmarsson tillbaka! Tina Frennstedt vann Crimetimes debutpris för första deckaren i den populära Cold Case-serien och nu kommer den femte fristående delen, som även legat på internationella topplistor. Dödens klackar är en stark spänningshistoria i flärdfull miljö.