(0)

C

ljudbok och e-bok


‘C’ er historien om Serge Carrefax, som vokser op i en usĂŠdvanlig familie i England i begyndelsen af det tyvende Ă„rhundrede. Hans mor er dĂžv, og hans far bruger sin tid pĂ„ at eksperimentere med trĂ„dlĂžs kommunikation, mens han driver en skole for dĂžve bĂžrn.

Serges verden befinder sig mellem stÞj og stilhed, og midtpunktet i den er hans intelligente og kompromislÞse storesÞster, Sophie. De to sÞskendes intense forhold giver Serge stor glÊde, men ogsÄ en smerte, som han tager med sig videre i livet. Serge bliver indrulleret i luftvÄbnet under fÞrste verdenskrig som radiooperatÞr for rekognosceringsfly, og da hans fly bliver skudt ned, ender han i tysk fangelejr. Han undslipper og nÄr tilbage i London, hvor han bliver rekrutteret til en mission, der fÞrer ham til bunden af Egyptens dybe grave.

‘C’ er en enestĂ„ende historie, som ubesvĂŠret blander et svimlende historisk udsyn med psykologisk indsigt og lader Serge Carrefax bliver et menneskeligt brĂŠndpunkt for det tyvende Ă„rhundredes spirende modernitet.

“‘C’ er den meget roste engelske forfatter Tom McCarthys fĂžrste udgivelse pĂ„ dansk - og den er bĂ„de underfundig, tanke- og urovĂŠkkende. Det er lĂŠnge siden, jeg har lĂŠst en bog, der springer sĂ„ ubesvĂŠret og overbevisende mellem historiske begivenheder, steder, videnskabens udvikling og sindets irgange 
 Den historie kender vi jo overordnet set ganske godt, men hvordan den bliver kogt sammen i en enkelt person, ja, det er det kunststykke, Tom McCarthy lykkes sĂ„ flot med i sin fortĂŠlling om Serge Carrefax. Jeg sidder tilbage med en fornemmelse af, at jeg ikke fik det hele med i fĂžrste omgang. Derfor skal ‘C’ lĂŠses igen. Jeg hĂ„ber, at du, kĂŠrer lĂŠser, vil vĂŠre med pĂ„ rejsen.”

*****

Claus Chr. Koch, Fyens Stiftstidende

"Det er sprudlende intertekstuel legesyge, tĂŠt pĂ„ 'vildt fabulerende' og nĂŠsten magisk realistisk a la GĂŒnter Grass. Og den intellektuelle besĂŠttelse af forskellige former for kodesprog kan lede tankerne hen pĂ„ en Thomas Pynchon ... Jeg beundrer McCarthys overlegne overblik og ambition ..."

Alexander Vesterlund, Politiken

“Ganske enkel genial . . . Det her er en fantastisk og uhyggeligt smuk bog – en helt ny slags nydelse.”

The Times

“En tour de force 
 En intellektuelt provokerende roman, der folder sig ud som en fosforescerende drþm.“

Jennifer Egan

“En intelligent og ambitiĂžs bog. Dette er en af Ă„rets mest fantastiske udgivelser, og McCarthy fortjener stor ros for et stykke strĂžmfĂžrende litteratur, som bĂ„de vil blive nydt og skabe debat.”

Sunday Telegraph

“En litterér rutsjebanetur som veritabelt summer og knitrer 
 En forunderligt opfindsom roman drevet frem af et hþjspéndt vitalt sprog.”

Booklist

“Tom McCarthys seneste roman er fantastisk elegant, akrobatisk og udspekuleret.”

The New York Review of Books


UpplÀsare: Lars Attermann
LĂ€ngd: