(0)

Den halve sol

ljudbok och e-bok


Rigmor, hedder den aldrende hovedperson, der ligger nĂŠsten lammet i sin seng, mens dage og tanker passerer forbi. Hendes liv er nĂŠsten gĂ„et – med mand, bĂžrn, svigerbĂžrn, forlorne harer, citronfromager og drĂžmmen om at skrive. Hendes familie tog aldrig drĂžmmen alvorligt – tvĂŠrtimod gjorde de nar af hende og pressede hende til at holde op. Nederlaget blev til knĂŠkket i ryggen, der en gang for alle har taget ansvaret fra Rigmor.

Men en lille gnist af trods er tilbage, og Rigmor indleder en rÊkke fiktive samtaler med verdenslitteraturens stÞrste forfattere om kunstnerens vilkÄr. Lidt efter lidt begynder hun at indse, hvilket spÞgelse det i virkeligheden er, hun slÄs mod.

Ragnhild Agger blev fÞdt i Østjylland i 1918, hvor hun voksede op under fattige vilkÄr. Hendes store interesse var at lÊse bÞger, men der var ikke meget tid til den slags i dagligdagen. Efter konfirmationen kom hun ud at tjene, og de oplevelser og den erfaring, det fÞrte med sig, har hun beskrevet i debutromanen "Pigen", som hun udgav i 1971 under pseudonymet Rigmor Hansen. Ragnhild Aggers forfatterskab kredser isÊr om landbolivets skÊbner, og hun har givet en stor stemme til tidens tavse og undertrykte kvinder.