(0)

Pigen

e-bok


Ragnhild Aggers roman "Pigen" er en fortĂŠlling om tilblivelse. Den udkom fĂžrste gang i 1971 under pseudonymet Rigmor Hansen, og den har mange selvbiografiske trĂŠk fra Ragnhild Aggers egen opvĂŠkst.

Det er gennem pigens bevidsthed, der langsomt udvikles og modnes, at vi fĂ„r et indblik i verden, som den sĂ„ ud i 1930’erne – med alt hvad det indebar af hverdagens pligter, forholdet til forĂŠldre og sĂžskende, bĂžrn der blev brugt som arbejdskraft og drĂžmmene, der fulgte med den voksende interesse for bĂžger og litteratur. Det er en fortĂŠlling om at blive voksen og om at indse, at der af og til er meget langt fra drĂžm til virkelighed.

Ragnhild Agger blev fÞdt i Østjylland i 1918, hvor hun voksede op under fattige vilkÄr. Hendes store interesse var at lÊse bÞger, men der var ikke meget tid til den slags i dagligdagen. Efter konfirmationen kom hun ud at tjene, og de oplevelser og den erfaring, det fÞrte med sig, har hun beskrevet i debutromanen "Pigen", som hun udgav i 1971 under pseudonymet Rigmor Hansen. Ragnhild Aggers forfatterskab kredser isÊr om landbolivets skÊbner og hun har givet en stor stemme til tidens tavse og undertrykte kvinder.