(0)

Pladser

ljudbok och e-bok


I Staunings Danmark i 1930‘erne var dĂ©t at fĂ„ `plads i huset‘ virkelighed for tusindvis af unge piger. Arbejdet som hushjĂŠlp var ikke et, der gav de store muligheder, og for de fleste var uddannelse en uopnĂ„elig drĂžm.

I Ragnhild Aggers roman "Pladser" fĂžlger vi en ung piges vej gennem en rĂŠkke landbo- og byhjem. Hverdagens slid og slĂŠb gĂžr hende trĂŠt, men indimellem bliver der alligevel plads til en biograftur eller en aften med dans.

Den unge pige fungerer selv som fortĂŠller af sin historie, og hun slipper aldrig trangen til at fylde sit liv med noget andet og mere. Til at lĂŠse og til at tĂŠnke over det liv, der ligger forude.

Ragnhild Agger blev fÞdt i Østjylland i 1918, hvor hun voksede op under fattige vilkÄr. Hendes store interesse var at lÊse bÞger, men der var ikke meget tid til den slags i dagligdagen. Efter konfirmationen kom hun ud at tjene, og de oplevelser og den erfaring, det fÞrte med sig, har hun beskrevet i debutromanen "Pigen", som hun udgav i 1971 under pseudonymet Rigmor Hansen. Ragnhild Aggers forfatterskab kredser isÊr om landbolivets skÊbner og hun har givet en stor stemme til tidens tavse og undertrykte kvinder.

Ragnhild Aggers romaner "Pigen", "Pladser" og "Parret" er delvist selvbiografiske og fþlger en piges udvikling til ung kvinde og hustru gennem 1930‘erne og 40‘erne. "Pigen" udkom fþrste gang i 1971 under pseudonymet Rigmor Hansen.


UpplÀsare: Vibeke Hastrup

LĂ€ngd: