(1)

Det dobbelte land

ljudbok och e-bok


Lydbogen er indlĂŠst af Birgithe Kosovic selv i 2021.

PartisekretÊren Milovan forsÞger at flygte fra Balkankrigen. Under politisk pres er han blevet degraderet fra sin hÞje embedsstilling, og han rejser ind i bjergene og efterlader sin hustru i Dubrovnik. Men det er svÊrt at flygte fra sit liv. For mens hans hjemby bliver sÞnderbombet og han venter pÄ, at landet skal vende tilbage til sig selv, fÄr han besked om, at hans hustru er dÞd. Beskeden hjemsÞger Milovan og kalder minder frem. Hvad er det egentlig han flygter fra?

Det dobbelte land er historien om en flygtning, der ikke kan slippe vÊk. Det er ogsÄ historien om, hvordan borgerkrig og indre oprÞr ikke kun splitter staten, men ogsÄ mennesker. Birgithe Kosovic skriver klart og grusomt om stÊrke idealer og forfald.

Hun har tidligere skrevet om Erik Scavenius i tobinds-romanen Den inderste fare, som modtog Politikens Litteraturpris 2018. Senest har hun udgivet dokumentarromanen Det du ikke vil vide, hvor hun undersĂžger sin families hemmelighed, som udlĂžser farens utĂŠmmelige vrede, der fĂžrer til familiens dybe splittelse.


UpplÀsare: Birgithe Kosovic

LĂ€ngd: