(0)

Det springende punkt

e-bok


To mĂŠnd. To skĂŠbner. To dramatiske vendepunkter.

Storbankens hovedkasserer Hr. Chr. F. Holm er kendt for sin pÄlidelighed, velrespekteret og magtfuld. Indtil grÄdigheden efter penge sÊtter en stopper for det liv, han er blevet sÄ vant til.

Knud Holten er en 22-Ă„rig jurastuderende og magistratsĂžn, og letsindig stryger han gennem livet. Indtil han en dag bliver taget i tyveri...

Karl Larsens "Det springende punkt" handler livets vendepunkter, grÄdighedens altfortÊrende kraft og det afgÞrende slag mellem succes og fiasko.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Karl Larsen (1860-1931) var dansk forfatter, men fĂždt og opvokset i det nuvĂŠrende Sydslesvig/Rendsborg. I sin samtid regnedes Larsen blandt Det moderne gennembruds og 1890‘ernes store prosaister og debattĂžrer. I dag er bĂ„de hans skĂžnlitterĂŠre virke og hans rolle som en nĂŠrmest konfliktsĂžgende samfundsdebattĂžr gledet i baggrunden. Larsens vĂŠrk var prĂŠget af kĂŠrlighed til datidens tyske krigsmentalitet, og det blev udfoldet i forsvaret for nationalmilitarismen i bl.a Dommens Dag (1908) og Japansk Aand (1909). Det skadede hans popularitet, som ellers var vokset med KĂžbenhavnerbĂžgerne Udenfor Rangklasserne (1896) og romanerne Kresjan Vesterbro (1897) og I det gamle Voldkvarter (1899).