(0)

Folkelivsbilleder

e-bok


"Hans hjerte begyndte at hamre. Det var, som om han havde taget imod prygl, og som om alle mennesker havde set ham gÞre det, uden at han slog igen; men han bankede endnu engang, stÊrkere end den fÞrste. Ville han gÞre sig til hver mands nar, sÄ var det dog ikke vÊrd at blinke derved."

I novellen "Forbryderblod" mÞder vi den ulykkeligt forelskede Per. Alle kender til hans hÄblÞse forelskelse i Anna, alle griner af ham, men Per kan ikke gÞre for det. Alligevel er spÞrgsmÄlet, hvor lÊnge han kan udholde de spottende blikke og de andre pigers fnisen, inden det slÄr klik for ham.

Victoria Benedictsson (1850-1888) var en svensk forfatter, der skrev en rÊkke bÞger under pseudonymet Ernst Ahlgren. Hun debuterede som forfatter i 1884 og frem til sin dÞd i 1888 skrev hun flere romaner, der efterfÞlgende blev oversat og udgivet pÄ dansk. Victoria Benedictsson begik selvmord pÄ et hotel i KÞbenhavn efter lang tids sygdom og et ulykkeligt Êgteskab. Hun ligger begravet pÄ Vestre KirkegÄrd i KÞbenhavn.