(0)

Inkakuninkaan kultatynnyrit

e-bok


Kun Pekka Lipponen saa kirjeen Perusta saakka, hĂ€n on hĂ€mmentynyt. Onko hĂ€nen maineensa tosiaankin kirinyt toiselle puolelle maailmaa? MitĂ€ hĂ€n ylipÀÀtÀÀn tietÀÀ Perusta? Kirje sisĂ€ltÀÀ jĂ€nnittĂ€vĂ€n pyynnön. Inka-kansaan kuuluva prinssi on joutunut vankilaan, ja nyt inkat tarvitsisivat apua prinssin vapauttamiseen. PrinssillĂ€ on tieto siitĂ€, missĂ€ muinainen inkojen kulta-aarre sijaitsee – ja yksi jos toinen rikollinen haluaa saada tiedon haltuunsa. Pystyisikö Pekka Lipponen auttamaan heitĂ€ ennen kuin on liian myöhĂ€istĂ€?

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiĂ€, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympĂ€ri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllĂ€ttĂ€vissĂ€ paikoissa – edessĂ€ on kiperiĂ€ tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.