(0)

Mene mene

e-bok


"DÞden rejste sig op. Hans tjenere mÄtte indtil videre herske over Danmark. Men nÄr han pÄ sin vej bort fra dette land kom over NordsÞen, ville han spÞrge Krigen, som lÄ der og ventede, om han mente der engang virkelig kunne komme lys over landet i Danmark".

I denne fantasifortĂŠlling af Karl Larsen vender DĂžden tilbage til Danmark efter i Ă„rtier at have ladet det vĂŠre i fred. De store krige er udeblevet efter 1864. Men hvordan ser DĂžden befolkningen og landet ruste sig mod ny ufred?

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Karl Larsen (1860-1931) var dansk forfatter, men fĂždt og opvokset i det nuvĂŠrende Sydslesvig/ Rendsborg. I sin samtid regnedes Larsen blandt Det moderne gennembruds og 1890‘ernes store prosaister og debattĂžrer. I dag er bĂ„de hans skĂžnlitterĂŠre virke og hans rolle som en nĂŠrmest konfliktsĂžgende samfundsdebattĂžr gledet i baggrunden. Larsens vĂŠrk var prĂŠget af kĂŠrlighed til datidens tyske krigsmentalitet, og det blev udfoldet i forsvaret for nationalmilitarismen i bl.a Dommens Dag (1908) og Japansk Aand (1909). Det skadede hans popularitet, som ellers var vokset med KĂžbenhavnerbĂžgerne Udenfor Rangklasserne (1896) og romanerne Kresjan Vesterbro (1897) og I det gamle Voldkvarter (1899).