(0)

Min far sektlederen. En sand historie

ljudbok och e-bok


Rachel Jeffs blev fþdt ind i Den Fundamentalistiske Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige og opdraget i en strengt patriarkalsk kultur, der var defineret af underordnede medhustruer og ménd, som de skulle adlyde. Ingen i denne radikaliserede, afsporede gren af mormonkirken var mere magtfuld og frygtindgydende end dens leder, Warren Jeffs – Rachels far.

Uden for den traditionelle mormonkirke og i strid med amerikansk lovgivning arrangerede Jeffs ĂŠgteskaber mellem mindreĂ„rige piger og midaldrende og ĂŠldre mandlige medlemmer af hans menighed. I 2006 blev han internationalt berygtet, da han endte pĂ„ FBI’s liste over de ti mest eftersĂžgte forbrydere. SkĂžnt han afsoner en livstidsdom for sexforbrydelser mod bĂžrn, fastholder han sit jerngreb om kirken, og hans pĂ„bud til sine fĂžlgere bliver stadig mere restriktive og besynderlige.

I Min far sektlederen - En sand historie lĂžfter Rachel slĂžret for dette tillukkede samfund og giver et rystende indblik i sit liv med Warren Jeffs og Ă„rene med psykisk og fĂžlelsesmĂŠssigt misbrug. Efter at vĂŠre seksuelt misbrugt blev hun tvunget ind i et arrangeret, polygamt ĂŠgteskab, blev spĂŠrret inde pĂ„ hemmelige skjulesteder som straf for angivelige forseelser og tvunget til at vĂŠre adskilt fra sine bĂžrn i lange perioder. Rachel, der var Jeffs fĂžrste af flere dĂžtre med hans anden af mere end halvtreds hustruer, fandt mod til at forlade kirken i 2015. Men Min far sektlederen - En sand historie er ikke kun hendes historie; Rachels oplevelser kaster lys pĂ„ de af hendes familiemedlemmer og de utallige andre, der stadig er fanget i den mĂŠrkelige verden, hun forlod. ”


UpplÀsare: Line Hesdam
LĂ€ngd: