(0)

Oktober

e-bok


"Jonas‘ kone havde en drĂžm: hun drĂžmte, at hun fik et barn ud af det blĂ„, hun der ikke troede pĂ„ noget, hun hĂžrte noget hviske til hende om natten, det hviskede fra gaden og helt ind tĂŠt pĂ„ hendes Ăžre, mens hun lĂ„ der og sov pĂ„ de kĂžlige lagener. Hun sov alene, fordi han var pĂ„ arbejde, ham med hans vagtuniform og gummiknippel, som hun vidste, at han ikke ville bruge, men bare ville true med, hvis der skete noget pĂ„ hans lange ture gennem byen om natten. Hun drĂžmte, at der var liv i hendes krop, at Jonas kom hjem ud pĂ„ morgenen, trĂŠt, grĂ„ i hovedet og med sin slĂžrede stemme og lagde sig ind til hende og uden at tĂŠnke over det rĂžrte ved hendes mave og mĂŠrkede, at der var liv."

Stig Dalagers noveller fortÊller om vidt forskellige menneskers oplevelser i det kÞbenhavnske efterÄr 2000. Et af disse mennesker er kassedamen Hanne, der brÊndende Þnsker at fÄ et barn, og dette Þnske manifesterer sig i en indbildt graviditet i hendes sterile krop.

Stig Dalager (f. 1952) er en dansk forfatter, dokumentarfilmskaber og manuskriptforfatter. Han debuterede i 1980 med "HĂŠrvĂŠrksforeningen og andre noveller", og sidenhen er det blevet til 55 vĂŠrker, hvoraf mange er oversat til fremmedsprog, ligesom flere af hans skuespil er blevet opfĂžrt rundt omkring i verden blandt andet i New York. Stig Dalager bevĂŠger sig inden for genrerne historisk roman, psykologisk realisme, noveller og dokumentariske romaner.