(8)

Pigen i violinen

ljudbok och e-bok


En far forÊrer sin datter en violin, da hun fylder fem. Det bliver begyndelsen pÄ en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen gÄr via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfÊers Wien. Violinen vokser fra bÞrnestÞrrelse til voksenstÞrrelse og metronomen slÄr hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Skalaer, bueteknik, triller og glissandoer, dag ud og dag ind. Men jo mere pigen Þver sig pÄ violinen, jo koldere bliver dens toner. Selv maden pÄ tallerkenen bliver et spÞrgsmÄl om disciplin og kÊrlighed har ingen plads i skemaet. Violinen er blevet til et fÊngsel, det er umuligt at bryde ud af.

"Pigen i violinen" er en skĂŠbnefortĂŠlling om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitĂŠrt miljĂž. En urovĂŠkkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe.

Knud Romer (f. 1960) er uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film "Idioterne", har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner samt forskellige debatprogrammer. Han debuterede som forfatter i 2006 med "Den som blinker er bange for dĂžden", som han blandt andet modtog De Gyldne LaurbĂŠr for. "Pigen i violinen" er hans tredje roman.