(0)

Carl Lewis vs Ben Johnson: Det mest beskidte løb i historien

lydbok


D. 24. september 1988 i Seoul kan canadieren Ben Johnson strække armen i vejret. Han er løbet først over stregen i ny verdensrekord på 9,79 sekunder, og har fået revanche over ærkerivalen, amerikaneren Carl Lewis, der slog ham ved de olympiske lege i Los Angeles fire år tidligere. Johnson er på toppen af verden. Hjemlandet Canada er i ekstase. Men ekstasen bliver snart vendt til skandale, da der er noget i Johnsons dopingprøve, der ikke skal være der.

I dette afsnit af 'Rivalen' fortæller vi historien om en af de mest bitre rivaliseringer i atletikkens historie, og om 100 meter-finalen ved OL i Seoul, der er blevet døbt "The dirtiest race in history". Med i studiet for at fortælle historien om Carl Lewis og Ben Johnson er Lars Werge, formand for Dansk Atletik.

Vært: Oscar Riis-Hansen

Gæst: Lars Werge

Lyddesign: Jonas Johs Andersen

Redaktør: Andreas Lindinger Saxild

Rivalen

Fortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.

Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.

Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.