(0)

Den grimme fragtmand

ljudbok och e-bok


Pilehusene, der ligger et stykke uden for landsbyen Østerby, kunne ikke vÊre mere forskellige. I det fÞrste hus bor enken Karen med sin smukke datter, Kalille. Kalille er lige sÄ yndig som roserne, der vokser op ad huset, og huset er fyldt med latter og glÊde. I huset ved siden af bor Store Ane med sin 18-Ärige sÞn Lars. I mange Är har der hvilet en tung og mÞrk skygge over huset, for Anes mand, den fordrukne fragtmand Nelson, har gjort alt for at spolere glÊden og livslysten hos de mennesker, han burde holde af. Men nu er fragtmanden dÞd, og et lille hÄb er begyndt at spire i Lars. Den grimme, klodsede dreng har alle dage elsket den spinkle Kalille, men enkefrue Karen har sat nÊsen op efter et bedre parti for sin datter. Kalille, der ikke kan sige sin mor imod, gifter sig med en kÞbmandssÞn, og Lars mÄ se sin lykke glide ud af sine hÊnder. Men skÊbnen har alligevel gode planer for den grimme fragtmand.

"Den grimme fragtmand" er en tidligere udgave af romanen "Byens bedste mand". Samlingen indeholder foruden titelromanen ogsÄ de tre noveller "Jomfruens brudefÊrd", "En kÊrlighedshistorie" og "KÊresteskeerne".

Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekĂŠre forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen Humoresker – Fyensk HumĂžr, der indeholdt en rĂŠkke skitser og fortĂŠllinger, alle pĂ„ klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt Ă„rhundrede, og som har vĂŠret elsket af generationer af lĂŠsere. Med romaner som FlintesĂžnnerne, Der brĂŠnder en ild og De rĂžde heste blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populĂŠre romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maes, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.