(0)

FORTIDENS FODSPOR

e-bok


Fortidens fodspor er den tredje og sidste roman i en sammenhÊngende trilogi, der foregÄr i vores tid. Det er en fordel, hvis man har lÊst de to forrige bÞger, DrÞmmen om den danske prins og Den lange vej til Joanna, men det er ikke en forudsÊtning. Denne roman kan sagtens stÄ alene som en spÊndende fortÊlling om et familiedrama, der her fÄr sin forelÞbige afslutning. Det er op til lÊseren at forestille sig, hvad der videre sker med de personer, der er tilbage, men én ting er sikkert: Livet fortsÊtter, uanset hvilken tid vi befinder os i, og hvilke menneskeskÊbner der tegner historien, mens vi er her. Mennesker fÞdes, og mennesker dÞr. Det er der ikke noget nyt i. Det uforudsigelige er, hvordan livet former sig undervejs, hvilke valg vi trÊffer, og hvilke konsekvenser det fÄr.

Uddrag af bogen

Stine kigger ud i haven. Sandkassen er tom. Joannas lyserÞde hue ligger forladt pÄ trÊkanten. Stine Þjne spejder sÞgende rundt, men hun kan ikke fÄ Þje pÄ hende. Med bankende hjerte lÞber hun ud i haven. Joanna er ingen steder. SÄ ser hun, at dÞren ned til den gamle frugtkule stÄr Äben. Da hun kommer nÊrmere, kan hun hÞre, der er nogen dernede. Det er Joanna. Hun maser med de tomme frugtkasser. De fleste har hun fÄet stablet sammen i det ene hjÞrne. Nu vender hun sig stolt mod sin mor:

– Joanna arbejder ligesom far!

Stine ler, lÞfter sin datter op og svinger hende rundt, mens hun tÊnker, at det vil hun fortÊlle Johannes. MÄske vil det glÊde ham, at hans barn tÊnker pÄ ham, nÄr han ikke er hjemme. Hun gemmer sit ansigt i Joannas blÞde krÞller og hvisker glad:

– Din lille rĂžver! Du mĂ„ ikke sĂ„dan gĂ„ og gemme dig. Mor blev rigtig bange.

Joanna ler tilbage, henrykt over at have magt til at gĂžre sin mor bange.

Om forfatteren

Hanne Bistrup er sprunget ud som forfatter i en moden alder. Hendes bĂžger omhandler menneskeskĂŠbner fra mange forskellige miljĂžer. De handler om vores allesammens kamp for at fĂ„ sĂ„ meget ud af livet, som vi evner, uanset alder og herkomst. Hendes bĂžger er skrevet i et letlĂŠseligt sprog, sĂ„ de kan nĂ„ ud til rigtig mange mennesker. Hanne Bistrup siger selv: ”Det er min klare ambition at fortĂŠlle historier, der kan vĂŠkke genkendelse og eftertĂŠnksomhed hos lĂŠseren. Man mĂ„ gerne bĂ„de le og grĂŠde undervejs. Mine bĂžger skal ses som afslappende underholdning for folk i en hektisk og fortravlet tid. Det er altid mentalt stimulerende at slappe af med en god bog!