(3)

Svin

ljudbok och e-bok


"Svin" er en moderne slĂŠgtskrĂžnike om to brĂždre, som kastes i vidt forskellige retninger gennem livet – den ene som dĂždsdromkĂžrer i et omrejsende tivoli, guitarist i et danseband og flittig gĂŠst pĂ„ de brune vĂŠrtshuse, den anden som driftig svinefarmer.

Da Helge og Claus i 1968 mister deres mor, rives tÊppet vÊk under familien. Deres far har svÊrt ved at magte bÄde familielandbruget og drengene, og de to brÞdre forsÞger pÄ hver deres mÄde at klare sig gennem tabet.

Over fyrre Ă„r fĂžlger vi de to drenge blive mĂŠnd og deres bestrĂŠbelser pĂ„ at finde sig selv og en plads i tilvĂŠrelsen. Alt imens forandrer verden sig omkring dem, og livsformer og vĂŠrdier oplĂžses. Med sig har de den fĂŠlles barndom og ikke mindst opgaven med at holde den svĂŠre balance mellem at vĂŠre mand – eller svin.

ANMELDERNE SKREV

"Svin er en bog, der lÊser sig selv. Alt stÄr pÄ linjerne, ikke mellem dem, og alligevel stÄr der ikke for meget: imponerende (...) Det er fantastisk at lÊse en bog, der handler om mÊnd og ved, at den handler prÊcis om mÊnd og ikke simpelthen om mennesker (...) DR bÞr ringe forfatteren op prontp for at lave fortÊllingen om til dramaserie."

- Weekendavisen


UpplÀsare: Peter Milling
LĂ€ngd: