(8)

Ilmasto-oivalluksia: Kuinka ihmismielen supervoimat valjastetaan planeetan parhaaksi

audiobook & e-book


Ilmasto on muutoksessa. Nyt on meidÀn vuoromme muuttua. Mutta kuinka tehdÀ se niin, ettÀ alkukantaiset aivomme kehrÀÀvÀt tyytyvÀisyydestÀ?

Ilmasto-oivalluksia syntyi halusta ymmĂ€rtÀÀ, miksi pelkkĂ€ tieto ei riitĂ€ muutosmotivaation lĂ€hteeksi. Ajatukset sumenevat ja perustelut pakenevat, kun pitĂ€isi esimerkiksi luopua nopeasta mielihyvĂ€stĂ€ ja nĂ€hdĂ€ valintojen laajemmat vaikutukset. Muutoksen havittelija voi kompastua monenlaisiin ansoihin ajatusvinoumista tavoitteiden ristiriitoihin. IhmismielessĂ€ on kuitenkin myös mielikuvituksen ja kielen kaltaisia supervoimia, jotka voidaan valjastaa ilmastokatastrofin torjumiseen – tai mihin tahansa muutokseen kohti parempaa.

LempeÀllÀ ja omakohtaisella otteella kirjoitettu teos ammentaa ilmastotutkimuksesta, psykologiasta, kÀyttÀytymis- ja taloustieteistÀ sekÀ viestinnÀn tutkimuksesta. Se johdattaa tunnistamaan muutostien sudenkuopat mutta myös ihmismielen vahvuudet ja jipot, joiden avulla vÀltÀmme ansat ja ylitÀmme esteet matkalla parempaan tulevaisuuteen. Teos antaa toivoa ja auttaa oivaltamaan, ettÀ suuretkin ongelmat on mahdollista selÀttÀÀ, kun niitÀ ratkotaan ihmismielelle palkitsevin keinoin.


Narrator: Hannamaija Nikander
Duration: