(0)

Kampen om gruvan

E-book


"Det Àr bestÀmt nÄgot mystiskt med honom, sade Jan. Bor alldeles ensam hÀr i skogen med en hund och en ko. Det Àr konstigt. Och han Àr inte som de andra vi har trÀffat."

Bröderna Jan och Uffe Àr ivÀg pÄ en kanottur nÀr kanoten plötsligt stöter i nÄgot och sjunker. Jan Àr pÄ vÀg att drunkna men rÀddas i sista sekund av en frÀmmande farbror. Han Àr knotig och grov som en trÀd, och hans ögon ser bÄde snÀlla och sorgsna ut. Jan och Uffe tycker om honom direkt och följer med honom till hans stuga.

Snart börjar mystiska saker hÀnda i skogen omkring hemmet. Det dunkar i stugan om nÀtterna. De möter en ilsken karl och fÄr syn pÄ en inkrÀktare. Farbrodern verkar dölja nÄgot. Vem Àr han egentligen? Och varför lever han som en eremit? Jan och Uffe börjar undersöka.

Uno Modin var en hyllad svensk författare och journalist som under sitt liv hann med att skriva mÄnga Àlskade barnböcker, samtidigt som han skrev politiska reportage och böcker om arbetarrörelsen. Modin var Àven ordförande i Sveriges Ungdomsförfattarförbund.