(0)

Det innovativa mentorskapet

E-Book


Är du mentor och vill vĂ€ssa din förmĂ„ga att nĂ„ resultat? Eller har du just accepterat ett mentoruppdrag och funderar pĂ„ vad du egentligen har givit dig in pĂ„? Oavsett vilket Ă€r det hĂ€r en bok just för dig.

Det moderna mentorskapet handlar om samtal mellan tvÄ personer med olika erfarenheter och ofta olika bakgrund, men med en gemensam strÀvan: att utveckla en verksamhet genom att utveckla en individ. Mentorns drivkraft bestÄr av tillfredsstÀllelsen i att kunna bidra till och pÄverka en utvecklingsprocess.

I Det innovativa mentorskapet delar HelĂ©ne Thomsson och GĂŒnther Hiltmann med sig av sina erfarenheter av mentorskap som en motor för utveckling. Boken innehĂ„ller det den moderna mentorn behöver förstĂ„ och behĂ€rska, oavsett om verksamheten sker i privat eller offentlig sektor. I boken förklaras psykologin bakom utvecklande mentorsamtal, hĂ€r ges ocksĂ„ konkreta tips och modeller att anvĂ€nda för att utveckla individer, verksamheter och affĂ€rer. LĂ€ttbegriplig teori varvas med exempel ur verkligheten och bildar en oumbĂ€rlig guidebok för den som vill vara en innovativ mentor.

HELÉNE THOMSSON Ă€r fil dr i psykologi. Hon har sin bakgrund som forskare i organisationspsykologi och Ă€r idag frĂ€mst verksam som organisationskonsult.

GÜNTHER HILTMANN Ă€r civilekonom och arbetar idag som konsult med affĂ€rs- och verksamhetsutveckling