(4)

Harpa

E-Book


Myten om Harpa Àr som nÄgot som folk skyllde pÄ förr nÀr de inte kunde hitta nÄgon naturlig förklaring. PÄ den tiden visste de inte bÀttre, men nu vet ju alla att huldror och troll bara Àr bullshit. Det finns alltid en naturlig förklaring. Eller?

Agnes ska tillbringa höstlovet i den lilla norska skogsbyn Elverdal och vĂ€ntar sig en riktigt trist vecka. Hennes kusin Sindre vill hellre umgĂ„s med kompisen Ben, och grannen Tyra Ă€r inte intresserad alls (hon har fullt upp med att dölja vad som pĂ„gĂ„r hemma). Men nĂ€r de fyra tonĂ„ringarna gör en fruktansvĂ€rd upptĂ€ckt i skogen, förĂ€ndras allt. Det Ă€r nĂ„got som inte stĂ€mmer i Elverdal. NĂ„got skrĂ€mmande, som varken de eller traktens jĂ€gare eller polisen, förstĂ„r. SĂ„ försvinner en av ungdomarna. Är det ett rovdjur som attackerar djur och mĂ€nniskor, eller Ă€r det nĂ„got annat?

Harpa Àr en intensiv, skrÀmmande och fascinerande thriller frÄn en av Norges allra bÀsta författare. Boken vann ARK:s barnbokspris i Norge (Norges största bokhandelskedja) 2019.