(4)

Mentoo

E-Book


Mentoo Àr en uppenbart sjÀlvupplevd roman, som utspelar sig i tvÄ vÀrldar.

I den ena lever huvudpersonen Peter med sin nya fru och försöker vara en nÀrvarande och kÀrleksfull far till bÄde döttrar och extradöttrar.

I den andra förföljs han av en svartsjuk exfru, som pÄ ett subtilt sÀtt producerar anklagelser mot sin exman, och preparerar barn, skolor och myndigheter med falsk information. Till slut ligger en alternativ sanning begravd i kommunala arkiv, vilket Àr vÀldigt praktiskt för exfrun nÀr hon bestÀmmer sig för att slita sönder allas liv med en vÄrdnadstvist.

Peter blir ocksÄ förföljd av samhÀllet. PÄ Socialen i TÀby jobbar kvinnor Ät kvinnor. VÄrdnadsutredarna intervjuar hur de vill, skriver ner vad de vill och bevisar vad de vill oavsett vad de fÄr veta.

NÀr inga barn vittnar om nÄgot vÄld, sÄ plockar kvinnorna snabbt fram ett obevisat psykologiskt vÄld, och gÄr sedan in i en rÀttssal och vittnar obekymrat om att barnen talar om vÄld.

De har ingen insyn och inget ansvar nÀr de författar en sagohistoria Ät Peters exfru. Det hÀr Àr en historia om en modern parallellvÀrld med kommunala hÀxprocesser som blir juridiskt giltiga.

Detta Àr ocksÄ en historia om hur kÀrleken övervinner allt, hur Peter lyckas slingra sig ur exfruns och myndigheternas grepp, och hur chanslös han hade varit utan just en kvinna vid sin sida.