(0)

Kalvan kannassa

E-Book


Kunto Kalpa oli 1980- ja 1990-lukujen tunnetuin nimimerkkikolumnisti, joka keskittyi aina ulkomaita myöten huomiota herÀttÀneissÀ kirjoituksissaan lÀhinnÀ Suomen turvallisuuspolitiikkaan.

Nimimerkki oli aikansa merkittÀvÀ mielipidevaikuttaja, joka tarkkaili ja lÀpivalaisi valtaapitÀvien ratkaisuja ja politiikkaa kirjoittamalla niistÀ kansalaisilta pimitettyjÀ tietoja paljastaen, ironiaa ja huumoria viljellen sekÀ tosikkomaisuutta ehdottomasti karttaen. Ei siis ihme, ettÀ valtaa pitÀvÀt pyrkivÀt aina korkeinta poliittista tasoa myöten tukkimaan hÀnen suunsa paljastamalla nimimerkin takana olevan henkilön. NÀissÀ yrityksissÀ ei rahaa eikÀ voimavaroja sÀÀstelty. Tavoitteessa onnistuttiin vasta useamman vuoden kiihkeiden ponnistelujen jÀlkeen.

Teokseen on koottu lÀpileikkaus Kalvan kahdeksan vuoden aikana julkaisemista teksteistÀ. Koosteen loppuun on sisÀllytetty myös muutama Kalvan kirjoittajan omalla nimellÀÀn kevÀttalvella 2016 julkaisemista yhÀ ajankohtaisista kolumneista. Vaikka kolumneissa kÀsitellyt vaikuttajat ovat siirtyneet Suomen poliittisella nÀyttÀmöllÀ taka-alalle, heillÀ on yhÀ vaikutusvaltaa ja sitÀ myös kÀytetÀÀn. Kolumnien aihepiirit ovat kuluneesta ajasta huolimatta pysyneet kuitenkin jatkuvasti ajankohtaisina, tuoreimpana Suomen pyrkimys liittyÀ sotilasliitto Natoon. Siksi lukija löytÀÀ teksteistÀ lukuisia yhtymÀkohtia Suomen nykyiseen politiikkaan ja sen tekijöihin. EhkÀ myös toisenlaisen totuuden.