(0)

Ohdakemaa 1

E-Book


"Jos kylvÀt ympÀrillesi pelkoa, jokainen ohdake, joka juurtuu viljelysmaahasi, on vastustava pelon ylivaltaa."

Kolmen eri kertojan kautta etenevÀ "Ohdakemaa I: Muukalainen, Vaeltaja ja Prinsessa" kÀynnistÀÀ Ohdakemaan tarinoitten sarjan.

Tarina alkaa pohjoisesta, pienestÀ Vaskikallion kylÀstÀ, jossa orpopoika Jokim joutuu vastakkain TietÀjÀksi itseÀÀn kutsuvan, ylhÀiseltÀ vaikuttavan muukalaisen kanssa. Muukalainen on lÀhtöisin Molcavarathiasta; suuresta valtakunnasta, joka uhkaa levittÀytyÀ yhÀ pohjoisemmas. KylÀÀ koetelleen vÀlikohtauksen jÀlkeen Jokimin ystÀvÀ lÀhtee Vaeltajaveljien mukaan. HÀnen vaelluksensa myötÀ tarina siirtyy Ohdakemaahan, joka yrittÀÀ pysyÀ itsenÀisenÀ kuningaskuntana irrottauduttuaan muutama vuosikymmen aiemmin Molcavarathian alaisuudesta. Kun Vaeltaja kohtaa Ohdakemaan kruununprinsessan, kÀynnistyy uusi tarina. Prinsessa Jelisepan tarina jatkuu seuraavassa Ohdakemaa- sarjan osassa "Prinsessa, Ritari ja Narri".

Sadunomainen keskiaika antaa puitteet monipolviselle tarinalle, jonka tapahtumat ovat sekÀ ulkoisia ettÀ sisÀisiÀ, ja jonka herÀttÀmÀt kysymykset ovat ajattomia. Kuka on vihollinen, kuka ystÀvÀ? Voittaako epÀtoivo vai luottamus siihen, ettÀ olemassaolomme on ihme ja sillÀ on tarkoitus?

Ohdakemaan tarinat keskittyvÀt ulkoisten seikkailujen ohella kuvaamaan ihmismielen moniulotteisia kokemuksia, ja kehittÀvÀt siten tehokkaasti lukijan mielen teoriaa. Kun elÀydyt kertojan vaihteleviin mielensisÀltöihin, tunteisiin ja ajatuksiin, opit tiedostamaan yhÀ paremmin myös sitÀ, mitÀ omassa ja toisten ihmisten mielissÀ tapahtuu, ja elÀt samalla itsekin ikiaikaista taistelua hyvÀn ja pahan, rakkauden ja pelon vÀlillÀ.