(49)

Poliisiasema

E-Book


MitÀ kaikkea jÀnnÀÀ poliisiasemalla tapahtuu?

Tutustu poliisiaseman toimintaan kokeneen poliisikoira Reetun kanssa!

Poliisiasemaan tutustumisessa avustaa rikosylikonstaapeli ja kirjailija Pasi Lönn. Jussi Kaakisen runsas kuvitus nÀyttÀÀ kerros kerrokselta, millaista poliisien arki on asemalla ja sen ulkopuolellakin.

Liikennepoliisit ovat yleensÀ nimensÀ mukaisesti liikenteessÀ, valvomassa ajoneuvoja maissa ja vesillÀ. Rikospoliisit puolestaan kuulustelevat ihmisiÀ poliisiasemalla, mutta kÀyvÀt he tietysti myös rikospaikoilla tutkimassa. Tarkkakuonoinen Reetu auttaa heitÀ rikollisten esiin nuuskimisessa.

Kirjassa esitellÀÀn myös poliisin kenttÀvaatetus ja heidÀn jÀnnittÀvÀt varusteensa. Reetulla on työtehtÀvissÀ omat hienot suojaliivit.

Reetu:

"Myös isÀni Rolle oli poliisikoira, sai hengenpelastusmitalinkin. TöissÀ parasta on se, kun saan juosta ja napata rosvoja kiinni. Vapaa-aikani menee ohjaajani Paulin kotona. Silloin minÀ lÀhinnÀ syön, leikin ja lenkkeilen."

Rikosylikonstaapeli Pasi Lönn työskentelee SisÀ-Suomen poliisilaitoksella JyvÀskylÀssÀ. 30-vuotisen uransa aikana hÀn on työskennellyt enimmÀkseen rikostutkinnan parissa, mutta myös kenttÀtehtÀvissÀ. HÀn on kirjoittanut useita, hyvÀn vastaanoton saaneita dekkareita sekÀ nuorille ettÀ aikuisille. Lönn on suosittu esiintyjÀ muun muassa kouluvierailuilla. Poliisiasema on hÀnen ensimmÀinen lastenkirjansa.

Jussi Kaakinen on monipuolinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka kÀdenjÀlki on tuttu lukuisista lasten, nuorten ja aikuisten kirjoista.