(6)

Vaikuttaminen ja manipulointi

E-Book


Vaikuttamisessa kiteytyy paljon elÀmÀstÀ. KÀytÀ kirjan oppeja mahdollisuuksiesi parantamiseen ja hyvien asioiden edistÀmiseen. Kiehtovuudessaan vaikuttamisen arvoitus on lÀhellÀ elÀmÀn arvoitusta.

Miten minuun vaikutetaan? Miten myyn omat ideani? MikÀ on vaikuttamisen kielioppi? Vastaamme nÀihin kysymyksiin paitsi psykologisen tiedon myös arkielÀmÀn esimerkkien kautta.

Kirjan tavoitteena on auttaa meitĂ€ kaikkia saamaan ”lamppu syttymÀÀn” keskustelukumppanin pÀÀssĂ€. Ja vastaavasti: miten osaisimme pitÀÀ varamme erilaisten mielikuvien manipuloijien ja jymĂ€yttĂ€jien kanssa?

On lÀhes mahdotonta olla koko ajan kommunikoimatta jollakin tavalla. Osa toivoisi osaavansa olla hiljaa, osa taas ei saa suutaan auki tai kÀrsii ujoudestaan. Joskus taas hiljaisuus on vÀkevintÀ vaikuttamista. Vaikuttaminen ei siis tapahdu jossain tuolla, vaan elÀmme ja hengitÀmme vaikuttamista kohdusta hautaan.

Lasten kasvatus, parisuhteet, kerta- ja kestokulutushyödykkeiden hankkiminen, työelÀmÀ, ympÀristöasiat, bisnekset - niissÀ on kaikissa kyse suhteista ja siten myös vaikuttamisesta. Kaiken keskellÀ on paradoksi: kukaan ei tykkÀÀ, ettÀ hÀnelle myydÀÀn, mutta kaikki rakastavat ostaa.

NyrjÀytÀmme aivoja tutkimustiedolla, viettelevillÀ viitekehyksillÀ ja elÀvillÀ esimerkeillÀ. PelisilmÀ paranee. Kyse on pienistÀ mutta vaikuttavista arjen sÀvyistÀ, joita ei usein kiireen keskellÀ tule ajatelleeksi.

Professori Petri Parvinen on ihmisten ja yritysten vÀliseen suhdetoimintaan erikoistunut tutkija ja opettaja, joka on auttanut suurta mÀÀrÀÀ suomalaisia kohottamaan vuorovaikutusosaamisen kansainvÀliselle tasolle. Parvinen rakastaa opettamista ja muun muassa tuottaa verkkokursseja, luennoi lukioissa ja valmentaa yrityksiÀ. HÀnen tutkimustyönsÀ keskittyy vuorovaikutukseen digitaalisissa ympÀristöissÀ ja myyntitilanteissa.

Manne Pyykkö on (maallistunut) psykologi, joka on erikoistunut vaikuttamiseen. Pyykkö on tehnyt töitÀ B2B-myyjien kanssa yli 20 vuotta - ja yrittÀjÀnÀ myös aina itse myynyt. Kantavana teemana vuosien varrella on ollut menetelmÀavusteinen yksilövalmennus, jossa kÀÀnnetÀÀn osallistujien ainutkertaisuutta kÀytÀnnön kilpailueduksi. Ajan aatteen mukaisesti tÀtÀ tehdÀÀn pÀÀsÀÀntöisesti verkon vÀlityksellÀ.