(10)

Anna och hennes systrar

Hörbuch und E-Book


TINA OLBY har under sitt lÄnga engagemang i kvinnojoursrörelsen mött hundratals vÄldsutsatta kvinnor. Med erfarenhet och kunskap ger hon röst Ät kvinnornas kamp för ett liv utan vÄld. De Ätta gripande berÀttelserna speglar kvinnors utsatthet av vÄld och krÀnkningar, nÄgot som tyvÀrr fortfarande Àr verklighet för alltför mÄnga kvinnor i dagens samhÀlle. Boken skapar en bÀttre förstÄelse för kvinnors lidande och kamp sÄ de kan fÄ ett adekvat stöd och bemötande av civilsamhÀllet och myndigheter. Kvinnor som utsÀtts för mÀns vÄld Àr vÀrda allt stöd och respekt.

"Jag har upplevt kvinnors utsatthet pÄ nÀra hÄll och sett mÀns vÄld mot kvinnor och barn i vitögat....Min önskan och avsikt med berÀttelserna Àr att visa kvinnorna jag mött stor aktning och respekt för deras mod och kamp för ett liv utan vÄld." /Tina Olby

"Banden som mÀn skapar för att knyta kvinnan till sig vÀxer fram ur vÀxlingen mellan vÀrme och vÄld. Tina Olby visar hur mannen agerar. Det blir tydligt att mÀn Àr förvÄnansvÀrt lika i sina strategier. Metoder, ord och anklagelser som de anvÀnder för att bryta ner kvinnan och legitimera vÄldet. En viktig kunskap som dock sÀllan diskuteras." /Carin Holmberg, fil.dr. och författare.