(0)

Att hyra

E-Book


Tredje delen i Forsyte-sagan

I denna tredje del i John Galsworthys familjekrönika har mÄnga Är och ett vÀrldskrig passerat sedan Soame och Irenes gick skilda vÀgar. Soames, som en gÄng bara ville ha Irene, har i stÀllet Àgnat sig Ät att skÀmma bort sin dotter Fleur. Han har dÀremot aldrig gjort ansprÄk pÄ att försöka förstÄ sin andra hustru, Annette.

Irenes nya Àktenskap, med Jolyon, har varit lyckligt och deras son, Jon, Àr lika gammal som Fleur. NÀr de bÄda trÀffas uppstÄr kÀrlek, men de förstÄr att det finns detaljer om deras gemensamma familj som de inte kÀnner till. Fleur uppvaktas ocksÄ av Michael Mont - ett giftermÄl med honom skulle upphöja familjen frÄn nyrik till riktig adel. Men ska Àven Fleur ingÄ i ett kÀrlekslöst Àktenskap?

I svensk översÀttning av Ellen Rydelius.

JOHN GALSWORTHY [1867-1933] var en engelsk författare, dramatiker och Nobelpristagare i litteratur. Galsworthy kom frÄn en vÀlbÀrgad familj och studerade juridik vid universitetet i Oxford. Efter sin examen arbetade han med familjens transportföretag och trÀffade under en av sina resor Joseph Conrad, som kom att bli en nÀra vÀn. Mest kÀnd Àr John Galsworthy för sin romansvit om familjen Forsyte, en berÀttelse som Àven gjorde stor succé nÀr den producerades som tv-serie av BBC.