(0)

Den lille hertuginde

E-Book


"Niccolo blev stĂ„ende i dybe tanker. Han tĂŠnkte pĂ„ den lille pige, som var ganske ensom i det store hus. Gamle Cosimo havde atter fĂ„et ret: ’Alt for stort et hus til sĂ„ lille en familie!’ Nu var denne lille, tre uger gamle pige, som i dĂ„ben havde fĂ„et navnet Caterina Maria Romola af Medici, den eneste levende, som igen var i Firenze af Cosimos direkte efterkommere, og folket havde allerede vĂŠnnet sig til at kalde hende ’den lille hertuginde’, det samme folk, som snart ville have jaget hendes fader hertugen ud af Firenze, om ikke han nu havde ligget dĂžd deroppe."

Caterina af Medici er en af de mest berygtede skikkelser fra renÊssancen. Hun var lige sÄ snu, som hun var skruppellÞs, og skyede ingen midler for at bevare magten for sig selv og sin slÊgt. "Den lille hertuginde" er en historisk roman, der fortÊller om Caterina af Medicis barndom, inden hun blev den frygtede og intrigante statskvinde, som hun ellers huskes som.

"Den lille kejserinde" udkom fĂžrste gang i 1930.

Georg RĂžnberg (1877-1952) var en dansk forfatter og oversĂŠtter. Han debuterede i 1907 med romanen "De, som elske" og udgav senere en lang rĂŠkke romaner heraf en del historiske romaner. Georg RĂžnberg oversatte endvidere vĂŠrker af blandt andre Bernhard Kellermann og Richard Nordhausen.