(1)

Fader vor

Hörbuch und E-Book


"”Skriv om din far!” udbrþd redaktþren. ”Det bliver en bog!”

”Min far?” svarede jeg. ”Han var der ikke. Man kan ikke skrive om en mand der ikke var der.”

Men han gÞr det alligevel, Morten Sabroe. Borer sig som en detektiv ned i historien om faren, der lukkede sig inde i et navn: Den Gyldenblonde. Han prÞver at forstÄ den berÞmte mand, der kun var 16 Är, da han mistede sin endnu mere berÞmte far, folketingsmanden og bÞrnevennen Peter Sabroe, ved en togulykke i Bramminge. Var det sÄret, der fik ham til at lukke sig inde og blive fjern?

Hvad betyder det at vokse op med en far, man ikke kan nÄ? GÄr sviget i arv, eller kan man bryde mÞnstret? I en bevÊgende og gysende intens fortÊlling skriver Morten Sabroe om en far, der ikke kunne give kÊrlighed, men sÞgte den i det anonyme publikums klappende hÊnder.

Han retter ogsĂ„ blikket hensynslĂžst indad: ”Hvilken far var du selv?”’Fadervor’ begynder, hvor Morten Sabroe gav slip i sin store bestseller ’Du som er i himlen’. Dengang beskrev han sit komplicerede forhold til en mor, som han elskede, hadede – og endte med at tilgive. Nu ta’r han i samme kompromislĂžse stil fat pĂ„ forholdet til sin fravĂŠrende, berĂžmte far.

"