(0)

Fattigadel

E-Book


Viveka dröjde kvar vid ett av fönstren och försökte med blickarna genomtrÀnga den fallande skymningen. Hon kÀnner sig instÀngd i den lilla vÄningen pÄ KarlavÀgen, instÀngd i sitt eget liv, och grÀmer sig över att hon inte lÀngre har en lugn tillflyktsort hon kan kalla sin egen. NÀr hon börjar pÄ en ny skola har hon svÄrt att finna sig till rÀtta, men nÀr hon trÀffar Sigyn förÀndras allt. Det Àr nÄgonting speciellt och med den lÄnga flickan, och Viveka Àr beredd att göra vad som helst för att fÄ lÀra kÀnna henne.

Romansviten Fattigadel bestÄr av böckerna Fattigadel, Dunklet mellan trÀden, Dessa lyckliga Är och I livets vÄr, handlar om Viveka von Lagercrona som Àr Agnes von Krusenstjernas alter ego. Böckerna skildrar en flickas uppvÀxt i en adlig familj och hennes lÀngtan efter frihet och sjÀlvstÀndighet.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap Àr pÄ flera sÀtt unikt, framförallt pÄ grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohÀlsa under de första Ärtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker Àr stÀndigt aktuella, och har hyllats av lÀsare i olika tider.