(0)

Friherrens testamente

E-Book


En rysande deckare dÀr myter gÄr igen och sÀtter skrÀck i Vaxholm.

En stormig höstkvĂ€ll överraskas en kvinna av en hotfull man i mörk slĂ€ngkappa pĂ„ det ödsliga Bogesundslandet. Är det ett skĂ€mt eller Ă€r det en lieman som lurar i skogarna? Är det kanske den mytomspunne friherre von Hök, adelsmannen som begick sjĂ€lvmord hundra Ă„r tidigare, som gĂ„r igen?

Den lilla stadens invĂ„nare Ă€r hĂ€pna och kan inte sluta prata om den mystiske mannen. Drygt en vecka senare, samma kvĂ€ll som golfklubbens Ă„rliga fest, hittas en man brutalt mördad i skogen. Lisa Strömberg, som sjĂ€lv var en av festdeltagarna, tror sig ha sett en skymt av en svart slĂ€ngkappa skyndande under festkvĂ€llen. Är det den mystiske liemannen frĂ„n skogen som nu skridit till verket? Och vem Ă€r i sĂ„ fall mördaren under den mörka kappan? Det blir upp till Lisa att ta sig an det fasansfulla mysteriet.

Mikaela Lodén Àr arkeolog och författare. "Friherrens testamente" Àr hennes första skönlitterÀra bok. KaraktÀrerna och handlingen Àr pÄhittade, men platserna finns i verkligheten. Mikaela Àr uppvÀxt och bor i Vaxholm. Hon arbetar som guide pÄ Bogesunds slott och har sedan barndomen hört Ätskilliga berÀttelser liemannen som hÀrjade i Vaxholm.