(337)

Havets djup

Hörbuch und E-Book


Det Ă€r maj 1943. Steffi Ă€r snart sexton, pĂ„ vĂ€g att bli vuxen. Till hösten ska hon börja i gymnasiet – Steffi vill bli lĂ€kare, precis som sin pappa. Hela livet ligger framför henne. Om bara kriget tog slut.

Samtidigt rycker kriget allt nÀrmare, fiskebÄtar sprÀngs av minor och u-bÄten Ulven gÄr under. Men brevkorten frÄn mamma och pappa kommer fortfarande och Steffi skriver till dem regelbundet. Hon förstÄr att de har det svÄrt och att de förtiger mycket för henne.

SĂ„ möter hon Judith, en annan flykting frĂ„n Wien. Judith berĂ€ttar om de judar som inte lyckats fly, och samtalen med henne fĂ„r Steffi att fundera över var hon egentligen hör hemma. Är det kanske till och med sĂ„ att hon har svikit sitt folk?

Lillasyster Nelli Àr kvar hos sin fosterfamilj pÄ ön, hon kÀnner sig övergiven och försöker pÄ alla sÀtt passa in i det svenska samhÀllet.

I böckerna om Steffi och Nelli skildras systrarnas livsöden – skolgĂ„ng, vĂ€nskap, förĂ€lskelse, mognad – i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt.

Havets djup Ă€r fortsĂ€ttningen pĂ„ En ö i havet och NĂ€ckrosdammen. Den fjĂ€rde och avslutande delen i serien heter Öppet hav.