(0)

Herden

E-Book


Herden tar lÀsaren med pÄ en resa i ord och bild högt upp i rumÀnska Karpaternas böljande Àngsmarker, dÀr herdekulturen fortfarande lever stark och rik. NÀr bilderna frÄn herdens liv möter Bibelns herdetexter fÄr bÄda nya dimensioner. Jord möter himmel i denna bok, som ger uppmuntran och tröst, hopp och framtidstro.

Natursköna bilder, rika bibeltexter och korta, poetiska texter för meditation gör Herden lÀmplig som tankebok och stimulans för egen andakt. Boken Àr illustrerad i fullfÀrg med över 50 foton. Bilder, bibeltexter och korta meditationer tillsammans bildar en vacker helhet. Herden Àr ocksÄ en unik dokumentation om en miljö som Àr alltmer hotad och som riskerar att snart försvinna.

Lena och Otto RimÄs Àr lÀrare pÄ Mariannelunds folkhögskola.

För mer info om boken, gÄ till www.lor.se. För presentation av boken, gÄ till "En stilla stund" pÄ YouTube.

Recensioner

En av de mest uppskattade bilderna av Gud Ă€r herden med fĂ„r
 Det Ă€r denna förestĂ€llning om Gud som Lena och Otto RimĂ„s för lĂ€saren till i denna bok om herdar och deras familjer i Karpaterna, RumĂ€nien. Bibeltexterna matchas med fotografier i fĂ€rg pĂ„ herdar, fĂ„r och betesmarker. Boken kan med fördel lĂ€sas meditativt, nĂ„got kapitel Ă„t gĂ„ngen. /BibliotekstjĂ€nst