(0)

Hverdagsmagi

E-Book


De fleste kan sikkert erklĂŠre sig enige i, at det er magisk eller ligefrem uhyggeligt, nĂ„r et spĂžgelse vĂŠlger at slĂ„ sig ned i ens hus. Det er ogsĂ„ magisk at vĂŠre mor, lave shamanistiske rejser eller komme tilbage i tiden og opleve tidligere liv. De fĂŠrreste kan forestille sig, at et trafikuheld, en tandbyld eller en fyring kan vĂŠre magisk – men det kan det.

Hverdagsmagi indeholder ti fortÊllinger fra forfatterens almindelige liv. Et liv, der leves, som de fleste andre med glÊder, sorger, latter, succes og fusere. Midt i det hele flyder magien, ogsÄ selv om vi ikke formÄr at sanse den.

FortĂŠllingerne i bogen opfordrer til at stoppe op i almindeligheden, lĂžfte hovedet, blive stille indeni og tĂŠnde for bevidstheden. For magien ligger der, fri og tilgĂŠngelig, lige foran os.

Uddrag af bogen

Jeg sÄ mig selv som midaldrende kone ifÞrt lysebrunt og slidt vadmelstÞj. Jeg stod ved et enormt bÄl og rÄbte og skreg sammen med mange andre mennesker. Jeg kunne se de andres fordrejede, spottende ansigter, fulde af ophidselse over det, der skete. De rÄbte ad den kone, som jeg nu kunne se stÄ fastbundet i bÄlet. De kaldte hende heks, forbandede hende og glÊdede sig over hendes ulykke. Jeg rÄbte med. Jeg spottede hende ogsÄ og truede ad hende med min knyttede nÊve. Jeg turde ikke andet. Konen pÄ bÄlet havde vÊret min gode veninde; hun havde hjulpet mig mange gange, nÄr det kneb, og vi havde haft et tÊt og fortroligt forhold.

Om forfatteren

Karin JÞrgensen har arbejdet som folkeskolelÊrer i 20 Är. Nu underviser hun i yoga, mindfulness, qigong og i kreative fag. Hun bor med sin mand langt ude pÄ landet, har et lille galleri med egne vÊrker, dyrker grÞntsager og blomster og forsÞger at leve et langsomt liv.