(5)

Joulumysteerio

Hörbuch und E-Book


Maaginen joulutarina Sofian maailman tekijÀltÀ!

Norjalaispoika Joakim on marraskuun lopussa ostoksilla isÀnsÀ kanssa. PienestÀ kirjakaupasta hÀn löytÀÀ haalistuneen mutta kauniin joulukalenterin, joka esittÀÀ Joosefia ja Mariaa kumartuneina Jeesus-lapsen seimen ylle. Sen takana lukee "Maaginen joulukalenteri". Jokaisesta luukusta löytyy uusi luku kiehtovaan kertomukseen, joka tempaa mukaansa halki Euroopan ja vuosisatojen.

Tarina kertoo pienestÀ Elisabet-tytöstÀ, joka joutuu metsÀÀn jossa kasvaa valkovuokkoja, vaikka on talvi. MetsÀÀn ilmestyy enkeli, jonka mukana tyttö lÀhtee kohti BetlehemiÀ, koska Jeesus syntyy siellÀ. Pian tyttö kÀsittÀÀ, ettÀ paitsi kohti etelÀÀ, matka kulkee myös ajassa taaksepÀin.

Joakimilla taas riittÀÀ pÀÀnvaivaa -- kuka kumma on tehnyt kalenterin? Ja miten tarinaan liittyy valokuva aikuisesta Elisabetista, joka löytyy samasta kirjakaupasta kuin kalenterikin?

Vastustamattomaan tapaansa Jostein Gaarder kertoo, lapsen tuorein silmin nÀhtynÀ, historiamme ja ajattelumme keskeisistÀ taustoista.

Jostein Gaarder (s. 1952) on norjalainen kirjailija. HÀnen nuortenkirjoissaan historialliset tiedot yhdistyvÀt seikkailu- tai matkakertomukseen, ja ne sisÀltÀvÀt usein arvoituksia ja yllÀttÀviÀ kÀÀnteitÀ. Gaarder opiskeli germaanisia kieliÀ ja luterilaista teologiaa Oslon yliopistossa. Ennen ryhtymistÀÀn kirjailijaksi hÀn opetti kansalaisopistossa uskontoa ja filosofiaa.


Sprecher*in: Markus Niemi
Dauer: