(472)

Juhannusmurha

Hörbuch und E-Book


Viides Sandhamn-dekkari paljastaa kesÀn toiset kasvot

MikÀ on ihanampaa kuin juhannusjuhla saaristossa? Meri tuoksuu, rannat ovat tÀynnÀ rentoja, hauskaa pitÀviÀ ihmisiÀ. Mutta kun saaren nimi on Sandhamn, ei kuolema ole koskaan kaukana.

Iloisen joukon keskellÀ nuori tyttö lysÀhtÀÀ yhtÀkkiÀ huumattuna hiekalle, ja aamulla rannalta löytyy ruumis. Perheisiin iskee kauhea huoli. Aikuiset alkavat tajuta, ettÀ nuorilla on salainen elÀmÀ, josta he eivÀt tiedÀ mitÀÀn. Juristi Nora Linde viettÀÀ saaressa ensimmÀistÀ juhannustaan uuden rakkaansa Jonaksen kanssa. Pian katoaa Jonaksen tytÀr Wilma, ja alkaa kuumeinen etsintÀ. On aika kutsua Noran ystÀvÀ, Nackan poliisin Thomas Andreasson paikalle saaren kesÀyöhön.

Viveca Sten (s. 1959) on entinen juristi ja nykyinen tÀysipÀivÀinen dekkarikirjailija. HÀn debytoi kirjailijana vuonna 2008 rikosromaanillaan SyvissÀ vesissÀ (suom. Outi Menna, 2012), joka on Sandhamnin murhat -sarjan aloitusosa. Kirjasta tuli vÀlitön menestys, ja nykyÀÀn poliisi Thomas Adreassonista ja juristi Nora LindestÀ kertovat dekkarit ovat myyneet maailmanlaajuisesti jo yli 4,5 miljoonaa kappaletta. Stenin rikostarinoissa perheellÀ ja ihmissuhteilla on keskeinen rooli niin pÀÀhenkilöiden arjessa kuin rikosten motiivinakin, aivan kuten oikeassa elÀmÀssÀ. Sandhamn-sarjan dekkarit yltÀvÀt jatkuvasti kansainvÀlisten myyntitilastojen kÀrkeen. Huikeaa menestystÀ on saavuttanut myös Stenin kirjasarjaan perustuvan Murha Sandhamnissa -tv-sarja: arviolta 70 miljoonaa ihmistÀ ympÀri maailmaa on seurannut Noran ja Thomasin seikkailuja tv:stÀ. Viveca Sten asuu nykyÀÀn Tukholmassa aviomiehensÀ ja heidÀn kissansa kanssa. KesÀisin kirjailija perheineen muuttaa kesÀasuntoonsa Sandhamniin, jonne hÀn rikostarinansakin sijoittaa.


Sprecher*in: Jani Karvinen
Dauer: