(94)

Lasitarha

Hörbuch und E-Book


Ravisuttava dekkari menetyksen ja toivon kipeydestÀ

SeitsemÀnvuotias Henri katoaa jÀljettömiin koulun metsÀretkellÀ. Poliisi tekee kaikkensa pojan löytÀmiseksi, mutta tutkintalinjat pÀÀttyvÀt umpikujaan ja tutkinta lopetetaan. Vuosien kuluessa myös Henrin Àiti Lilja menettÀÀ toivon siitÀ, ettÀ poika voisi vielÀ löytyÀ. Henrin isÀ ei edes ymmÀrrÀ, ettÀ poika on poissa. Lilja on yksin muistojensa kanssa.

Sitten paikallislehdessĂ€ kerrotaan, ettĂ€ nelivuotias Lenni on kadonnut keskustan leikkipuistosta. Lennin tapaus sysÀÀ Liljan etsimÀÀn HenriĂ€ vielĂ€ kerran. Se vie hĂ€net vaaralliselle tielle – suoraan pimeyden ytimeen.

Rikostutkijat Elmo Vauramo ja Matilda Metso saavat ensimmÀiseksi yhteiseksi tapauksekseen pienen Lennin katoamisen. Tutkinta repii auki Vauramon ja Metson omia haavoja ja paljastaa, ettÀ tapauksen juuret kiemurtelevat kauas menneisyyteen.

Tuire Malmstedt on pieksÀmÀkelÀinen kirjailija ja opettaja. Dekkariseura palkitsi hÀnen ensimmÀisen teoksensa PimeÀ jÀÀ (2018) vuoden parhaana esikoisdekkarina. Lasitarha on uuden Metso & Vauramo -sarjan avausosa.

EdellisistÀ teoksista sanottua:

”Malmstedt kirjoittaa sujuvasti ja luo mehevĂ€sti erilaisia tunnelmia.”

– Helsingin Sanomat

”Kerronta on hĂ€kellyttĂ€vĂ€n vangitsevaa ja vahvatunnelmaista, kiduttavan jĂ€nnittĂ€vÀÀ. Olen mykistynyt, ihastunut, lumoutunut.”

– Luetut.net