(0)

Love scam

E-Book


De Àr otroligt charmiga och manipulativa. De kan sÀlja sand i öknen, eller en frysbox till en eskimÄ.Vi pratar om profilerna bakom fenomenet kÀrleksbedrÀgerier som eskalerat under den pÄgÄende pandemin.

KÀrleksbedrÀgerier har visat sig vara en miljardindustri. Allt gÄr ut pÄ att locka framförallt Àldre ensamma kvinnor till att bli sÄ förÀlskade i sin nyfunna vÀn pÄ Internet att de gör vad som helst för att inte förlora kontakten med dem. Och med vad som helst menas ofta att skicka över stora summor pengar till deras nya kÀrlek som pÄstÄs befinna sig i nöd.

Vi lever i en ny tid dÀr mer och mer sker online. TillgÄng till hela vÀrlden med bara nÄgra knapptryck medför inte bara möjligheter, utan vi kan ocksÄ bli ansatta av sÄ kallade sol-och-vÄrare frÄn vÀrldens alla hörn. Genom att lÀra oss mer vilka metoder dessa bedragare anvÀnder, kan vi ocksÄ lÀttare se igenom deras bluff. Kanske kan vi trÀffa vÄr stora kÀrlek pÄ nÀtet men det Àr alltid bra att rusta sig med kunskap och förstÄelse för att kunna se igenom de som inte har Àrliga avsikter.

Det finns ett uttryck som lyder ”du kan bara bli krĂ€nkt om du lĂ„ter nĂ„gon krĂ€nka dig” och pĂ„ samma sĂ€tt Ă€r det hĂ€r. Du kan bara bli lurad om du lĂ„ter dig bli lurad!