(0)

Midt i redeligheden

E-Book


»Ideelt set rummer midten den menneskelige redelighed, der afholder os fra at forfÞlge spekulative mÄl og utopiske blÄlys. Her stÄr man midt i redeligheden og erkender sit ansvar overfor den: ikke for at gÞre noget mod den, men ved den«, skriver Per Stig MÞller i forordet til denne bog, der er blevet til pÄ baggrund af talrige opfordringer til ham om at beskrive en udogmatisk midterholdning til brug for alle dem, der sÞger nye veje.

Midt i redeligheden begynder forfatteren, idet han tager sit udgangspunkt i en skrap analyse af arbejdslÞsheden som tegn pÄ, hvorledes vi med vore bindinger til organisationer, institutioner og ideologier forhindrer os selv i at Êndre forholdene i den mest menneskelige retning. Hvad den gÄr ud pÄ, fÄr lÊseren ogsÄ et bud pÄ.

I bogen beskriver Per Stig MÞller, hvad det er, som har fÞrt os pÄ vildveje, og han prÊsenterer demokratiets alternativ til denne udvikling. Det sker gennem engagerede fremstillinger af vores forhold til sandheden, uvisheden, mennesket, vÊrdierne, menneskerettighederne og tolerancen. Han slutter bogen med at indkredse den nye form for borgerlighed, som nu synes pÄ vej.

Bogen er et tilbud til de sĂžgende og en udfordring til de troende.