(4)

Muistoa kunnioittaen

Hörbuch und E-Book


“En ollut koskaan varsinaisesti ajatellut NiemistĂ€ ihmisenĂ€ ennen kuin hĂ€net löydettiin tiedottomana toimiston vessasta.”

Vakavan ilkikurinen ja herkullisen hitaasti avautuva romaani itsetunnosta, työelÀmÀstÀ ja rakastamisesta. Tai sen vaikeudesta.

Henkilöstöjohtaja Niemisen Àkillinen kuolema työpaikalla syöksee keski-ikÀisen konttorirotta Jeremiaan syvÀÀn henkilökohtaiseen kriisiin. Jos Niemisen kaltaisen vahvan, itsevarman ja valovoimaisen menestyjÀnkin onni voi pyyhkiytyÀ pois noin vain, mitÀ toivoa on harmaalla pikku puurtajalla, jolla ei ole tilillÀÀn riittÀviÀ saavutuksia edes uskottavan elÀmÀnvalheen rakennusaineiksi?

Jeremias tempautuu sÀÀlimÀttömÀn itsetutkiskelun pyörteeseen ja ruoskii samalla armotta myös lÀhimmÀisiÀÀn, jotka hÀnen silmissÀÀn nÀyttÀvÀt yhtÀ ontoilta ja merkityksettömiltÀ kuin hÀn itsekin: idiootteja, epÀkelpoja, moraalittomia paskiaisia, joiden pelkkÀ olemassaolo on anteeksiantamaton loukkaus maailmankaikkeutta kohtaan. YllÀttÀvÀ toivo jonkinlaisesta rauhansopimuksesta ja uudesta liitosta elÀmÀn kanssa alkaa kuitenkin siintÀÀ Niemisen lesken, nuoren, kauniin ja kovia kokeneen Janeten hahmossa, johon Jeremias tuntee outoa kohtalonyhteyttÀ. Olisiko menneet sittenkin mahdollista sovittaa? VielÀkö tulevaisuudella on Jeremiaalle jotakin annettavaa?

Markku Aalto (s. 1970) on helsinkilÀinen kirjailija ja kustannuspÀÀllikkö. Aalto on palkittu Suomen KirjasÀÀtiön myöntÀmÀllÀ Alvar Renqvist -palkinnolla vuonna 2011. Muistoa kunnioittaen on hÀnen ensimmÀinen romaaninsa.


Sprecher*in: Ari Turunen
Dauer: