(1946)

Musta Raivo

Hörbuch und E-Book


Janne pakotti itsensÀ kÀvelemÀÀn rauhallisesti pitkin pihatietÀ, pois poikakodilta ja hirvittÀvien tapahtumien keskipisteestÀ. Naapuritaloissa olisi varmasti joku paikalla, hÀn mietti. Varmistuttuaan vihdoin siitÀ, ettei kukaan vahtinut tai seurannut hÀntÀ, Janne pinkaisi juoksuun.

Musta Raivo kÀsittelee tarinallisin keinoin neljÀ alaikÀisen tekemÀÀ henkirikosta. KÀsiteltÀvÀt tapaukset ovat Kotkan puukotus (2009), Muhoksen perhekodissa sattunut ohjaajan surma (2015), liikuntarajoitteisen naisen surma Porissa (2018) sekÀ Vallilan puukotus (2020).

Tiedot kirjaan on kerÀtty esitutkinta- ja oikeudenkÀyntiaineistoista sekÀ viranomaisten haastatteluista. LisÀksi kirjaan on haastateltu asianosaisia ja heidÀn omaisiaan. Kirjassa on muun muassa Muhoksen poikakodin surmasta tuomitun haastattelun tietoja.

Kirjassa pohditaan myös, mikÀ ajaa nuoret surmaamaan, ja miten nuorten tekemiÀ vÀkivaltarikoksia voitaisiin ehkÀistÀ. Kirjan kirjoittaja Linda Rantanen on Iltalehden toimittaja, podcast-kÀsikirjoittaja sekÀ kirjailija.